Nieuws


Oplopende levertijd zonnepanelen

Ook brancheorganisatie Techniek Nederland bevestigt het tekort aan omvormers. "Microchips en andere grondstoffen zijn helaas schaars, terwijl de vraag wereldwijd toeneemt".
(Bron: AD 28-04-2022)


Voortgaande prijsstijgingen in 2023

Sinds juli 2021 zijn de prijzen met gemiddeld 35% gestegen. Dit geldt voor zonnepanelen, omvormers, montagematerialen en vervoer.

De voornaamste oorzaken zijn:
• tekorten silicium, staal, zilver, aluminium, glas en micro-chips
• wereldwijde inflatie
• stijgende transport- en opslagkosten
• stijgende energiekosten bij de produktie

Door de oorlog in Oekraïne (2022) zijn de kostprijzen verder gestegen, waarbij de transportkosten meer dan evenredig bijdragen.

Wat betekent dit voor jou?
Het blijft absoluut interessant om zonnepanelen te kopen, omdat de prijzen voor elektriciteit en gas ook fors zijn gestegen en nog verder zullen stijgen.


Uitstel wijziging salderingsregeling

De salderingsregeling voor zonnepanelen blijft tot 1 januari 2024 ongewijzigd. Daarna wordt deze regeling in 10 jaar afgebouwd, tenzij klimaatminister Jetten het besluit alsnog terugdraait.
Het blijft aantrekkelijk voor huishoudens en mkb-bedrijven om te investeren in zonnepanelen, maar wacht dus niet te lang!


Dakbranden

De afgelopen tijd is geregeld brand uitgebroken op daken met zonnepanelen. Oorzaak hiervan is toepassing van verkeerde producten en een ondeskundige montage.

​GroenerLicht levert met reden geen "in-dak" systemen, en installeert altijd conform de VNI- en VCA-normen en natuurlijk de NEN1010. Een zonnesysteem wordt altijd veilig gemonteerd.